Regen & herfst wat drinken we dan? Saint Chinian, Boissezon Guiraud

Wat drinken we nu de herfst er is?

Nou wij weten het wel. Bij Sjatoo gaan we voor Saint-Chinian, een gebied in Zuid-Frankrijk net boven de stad Béziers landinwaarts. Dit heuvelachtige gebied profiteert van de Zuid-Franse zon en toch ook van het gematigde klimaat door de invloed van de Middellandse Zee. Kortom een perfecte plek voor de druiven Grenache, Syrah, Mourvèdre & Carignan om te rijpen en een volle krachtige rode wijn te maken. En juist die kracht van het fruit is de ideale combinatie met het Nederlandse regenachtige herfstweer.

Afgelopen weekend vielen de eerste bladeren al weer van de bomen dus besloten we thuis ons menu maar meteen aan te passen. We besloten rundersukade te maken met puree en vooraf een mooie zachte huisgemaakte uiensoep met stokbrood. ( ik krijg nu al weer trek) Daarbij trokken we een heerlijke fles Chateau Boissezon-Guiraud uit Saint-Chinian open. Wat een feest was dat!

Onze tip voor de herfst: Chateau boissezon-guiraud Saint-Chinian

Boissezon-Guiraud Saint-Chinian